A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. What is the default mask for class A in CIDR notation?
a. /9
b. /8
c. /16
d. /32
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b)./8

52. What is the default mask for class B in CIDR notation?
a. /9
b. /8
c. /16
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c)./16

53. What is the default mask for class C in CIDR notation?
a. /24
b. /8
c. /16
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a)./24

54. In classless addressing, the ______ is another name for the common part of the address range.
a. suffix
b. prefix
c. netid
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).prefix

55. In classless addressing, the _______ is the varying part (similar to the hostid).
a. suffix
b. prefix
c. hostid
d. netid
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).suffix

56. In classless addressing, the prefix length defines the _____________.
a. netid
b. hostid
c. mask
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).mask

57. In a block, the prefix length is /24; what is the mask?
a. 255.255.255.0
b. 255.255.242.0
c. 255.255.0.0
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).255.255.255.0

58. In a block, the prefix length is /15; what is the mask?
a. 255.254.0.0
b. 255.255.255.0
c. 255.255.255.128
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).255.254.0.0

59. In a block, the mask is 255.255.192.0; what is the prefix length?
a. /20
b. /28
c. /18
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c)./18

60. An IPv6 address is _________ bits long.
a. 32
b. 64
c. 128
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).128

Page 6 of 34