A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. What is the first address of a block of classless addresses if one of the addresses is 12.2.2.76/10?
a. 12.0.0.0
b. 12.2.0.0
c. 12.2.2.2
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).12.0.0.0

42. What is the first address of a block of classless addresses if one of the addresses is 12.2.2.127/28?
a. 12.2.2.0
b. 12.2.2.96
c. 12.2.2.112
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).12.2.2.112

43. Find the number of addresses in a block of classless addresses if one of the addresses is 12.2.2.7/24.
a. 32
b. 64
c. 256
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).256

44. Find the number of addresses in a block of classless addresses if one of the addresses is 12.2.2.7/30.
a. 2
b. 4
c. 8
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).4

45. What is the last address of a block of classless addresses if one of the addresses is 12.2.2.127/28?
a. 12.2.2.16
b. 12.2.2.112
c. 12.2.2.127
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).12.2.2.127

46. What is the last address of a block of classless addresses if one of the addresses is 12.2.2.6/30?
a. 12.2.2.2
b. 12.2.2.6
c. 12.2.2.7
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).12.2.2.7

47. An organization is granted a block; one address is 2.2.2.64/20. The organization needs 10 subnets. What is the subnet prefix length?
a. /20
b. /24
c. /25
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b)./24

48. An organization is granted a block; one address is 2.2.2.64/25. If the subnet prefix length is /28, what is the maximum number of subnets?
a. 2
b. 4
c. 8
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).8

49. An organization is granted a block of classless addresses with the starting address 199.34.76.64/28. How many addresses are granted?
a. 8
b. 16
c. 32
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).16

50. An organization is granted a block of classless addresses with the starting address 199.34.32.0/27. How many addresses are granted?
a. 8
b. 16
c. 32
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).32

Page 5 of 34