A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. Which one is not a contiguous mask?
a. 255.255.255.254
b. 255.255.224.0
c. 255.148.0.0
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).255.148.0.0

32. The number of addresses in a class C block is _______.
a. 65,534
b. 16,777,216
c. 256
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).256

33. The number of addresses in a class B block is _______.
a. 65,536
b. 16,777,216
c. 256
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).65,536

34. The number of addresses in a class A block is _______.
a. 65,534
b. 16,777,216
c. 256
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).16,777,216

35. The number of addresses assigned to an organization in classless addressing _______.
a. can be any number
b. must be a multiple of 256
c. must be a power of 2
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).must be a power of 2

36. The first address assigned to an organization in classless addressing _______.
a. must be a power of 4
b. must be evenly divisible by the number of addresses
c. must belong to one of the A, B, or C classes
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).must be evenly divisible by the number of addresses

37. Which address could be the beginning address of a block of 32 classless addresses?
a. 2.4.6.5
b. 2.4.6.16
c. 2.4.6.64
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).2.4.6.64

38. Which address could be the beginning address of a block of 16 classless addresses?
a. 2.4.6.5
b. 2.4.6.15
c. 2.4.6.62
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).none of the above

39. Which address could be the beginning address of a block of 256 classless addresses?
a. 2.4.6.5
b. 2.4.6.15
c. 2.4.6.0
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).2.4.6.0

40. What is the first address of a block of classless addresses if one of the addresses is 12.2.2.76/27?
a. 12.2.2.0
b. 12.2.2.32
c. 12.2.2.64
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).12.2.2.64

Page 4 of 34