A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. What is DHCP snooping?
a. techniques applied to ensure the security of an existing DHCP infrastructure
b. ncryption of the DHCP server requests
c. algorithm for DHCP
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).techniques applied to ensure the security of an existing DHCP infrastructure

22. If DHCP snooping is configured on a LAN switch, then clients having specific ______ can access the network.
a. MAC address
b. IP address
c. both (a) and (b)
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).both (a) and (b)

23. In IPv4, class _______ has the greatest number of addresses in each block.
a. A
b. B
c. C
d. D
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).A

24. Identify the class of the following IPv4 address: 4.5.6.7.
a. A
b. B
c. C
d. D
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).A

25. Identify the class of the following IPv4 address: 229.1.2.3.
a. A
b. B
c. D
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).D

26. Identify the class of the following IPv4 address: 191.1.2.3.
a. A
b. B
c. C
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).B

27. What is the result of ANDing 255 and 15?
a. 255
b. 15
c. 0
d. 1
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).15

28. What is the result of ANDing 0 and 15?
a. 255
b. 15
c. 0
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).0

29. What is the result of ANDing 254 and 15?
a. 254
b. 14
c. 0
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).14

30. What is the result of ANDing 192 and 65?
a. 192
b. 65
c. 64
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).64

Page 3 of 34