A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. NAT stands for
a. network address transformer
b. network address translator
c. network address translation
d. Both b and c above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).network address translation

12. How can we examine the current routing tables in command prompt?
a. using routestart
b. using netstart
c. using netstat
d. either a or b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).using netstat

13. DHCP (dynamic host configuration protocol) provides _____ to the client.
a. IP address
b. MAC address
c. url
d. DNS address
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).IP address

14. DHCP is used for
a. IPv6
b. IPv4
c. both a and b
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).both a and b

15. The DHCP server
a. maintains a database of available IP addresses
b. maintains the information about client configuration parameters
c. grants a IP address when receives a request from a client
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the above

16. IP assigned for a client by DHCP server is
a. for a limited period
b. for unlimited period
c. not time dependent
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).for a limited period

17. DHCP uses UDP port ____ for sending data to the server.
a. 66
b. 67
c. 68
d. 69
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).67

18. The DHCP server can provide the _______ of the IP addresses.
a. dynamic allocation
b. automatic allocation
c. static allocation
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the above

19. DHCP client and servers on the same subnet communicate via
a. UDP broadcast
b. UDP unicast
c. TCP broadcast
d. TCP unicast
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).UDP broadcast

20. After obtaining the IP address, to prevent the IP conflict the client may use
a. internet relay chat
b. broader gateway protocol
c. address resolution protocol
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).address resolution protocol

Page 2 of 34