A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

101. An IGMP packet is carried in an __________ packet.
a. UDP
b. IP
c. Ethernet frame
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).IP

102. The IP packet that carries an IGMP packet has a value of _______ in its protocol field.
a. 3
b. 2
c. 1
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).2

103. The TCP/IP model has connection less communication in ................
a. Transport Layer
b. Internet layer
c. Presentation Layer
d. Application Layer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Internet layer

104. The type of disconnection in which three way handshake protocol is used is .................
a. Graceful disconnection
b. Abrupt disconnection
c. Greedy disconnection
d. Random disconnection
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Graceful disconnection

105. Port number for (Simple Network Management Protocol) SNMP?
a. 161
b. 149
c. 144
d. 150
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).161

106. You have a class A network address 10.0.0.0 with 40 subnets, but are required to add 60 new subnets very soon. You would like to still allow for the largest possible number of host IDs per subnet. Which subnet mask should you assign?
a. 255.248.0.0
b. 255.252.0.0
c. 255.254.0.0
d. 255.255.255.255
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).255.254.0.0

107. The Internet Control Message Protocol (ICMP)
a. reports error conditions to the original source, the source must relate errors to individual application programs and take action to correct the problem
b. provides communication between the Internet Protocol Software on one machine and the Internet Protocol Software on another
c. allows gateways to send error a control messages to other gateways or hosts
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the above

108. ICMP (Internet Control Message Protocol) is
a. a protocol used to monitor computers
b. a protocol that handles error and control messages
c. a TCP/IP high level protocol for transferring files from one machine to another
d. a TCP/IP protocol used to dynamically bind a high level IP Address to a low-level physical hardware address
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).a protocol that handles error and control messages

109. Which of the following technique is used for Time-To-Live (TTL)?
a. one of the pieces that results when an IP gateway divides an IP datagram into smaller pieces for transmission across a network that cannot handle the original datagram size.
b. a technique used by protocols in which a lower level protocol accepts a message from a higher level protocol and places it in the data portion of the low level frame.
c. a technique used in best-effort delivery system to avoid endlessly looping packets.
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).a technique used in best-effort delivery system to avoid endlessly looping packets.

110. Which of the following files is used for NetBIOS name resolution?
a. ARP
b. FQDN
c. HOSTS
d. LMHOSTS
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).LMHOSTS