A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

91. IGMP operates __________.
a. locally
b. globally
c. both a and b
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).locally

92. An IGMP query is sent from a _______ to a _______.
a. host; host
b. host; router
c. router; host or router
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).router; host or router

93. The _______ is used by a router in response to a received leave report.
a. general query message
b. special query message
c. membership report
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).special query message

94. The least significant 23 bits in a 48-bit Ethernet address identify a ________.
a. multicast router
b. host
c. multicast group
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).multicast group

95. The _______ field of the IGMP message is all zeros in a query message.
a. version
b. type
c. group address
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).group address

96. A multicast message is sent from _______ to _______.
a. one source; one destination
b. one source; multiple destinations
c. multiple sources; one destination
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).one source; multiple destinations

97. In networks that do not support physical multicast addressing, multicasting can be accomplished through _______.
a. mapping
b. queries
c. tunneling
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).tunneling

98. If four hosts on a network belong to the same group, a total of _______ sent in response to a general query message.
a. one membership report is
b. two membership reports are
c. three membership reports are
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).two membership reports are

99. In IGMP, a membership report is sent _______.
a. once
b. twice
c. three times
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).twice

100. In IGMP, the general query message ___________________ group.
a. does not define a particular
b. explicitly defines a
c. can define more than one
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).does not define a particular