A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. Using RSA algorithm, what is the value of cipher text C, if the plain text
M = 5 and p = 3, q = 11 & d = 7 ?
a. 33
b. 5
c. 25
d. 26
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).26

12. Match the following : 

List – I                                         List – II 
a. Application layer                  1. TCP 
b. Transport layer                    2. HDLC 
c. Network layer                       3. HTTP 
d. Data link layer                     4. BGP 

Codes : a b c d 
a. 2 1 4 3
b. 3 4 1 2
c. 3 1 4 2
d. 2 4 1 3
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).3 1 4 2

13. In classful addressing, an IP address 123.23.156.4 belongs to ______ class format.
a. A
b. B
c. C
d. D
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).A

14. Match the following with respect to the Mobile Computing Architecture.

a. Downlink control                                      1. 100 Mbps
b. Radio communication data rate              2. Residency latency (RL)
c. The average duration
of user’s stay in cell                                     3. Sending data from a BS to MD
d. FDDI bandwidth                                       4. 2-Mbps

Codes : a b c d
a. 2 1 4 3
b. 3 4 2 1
c. 4 1 2 1
d. 4 3 1 2
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).3 4 2 1

15. When data and acknowledgement are sent in the same frame, this is called as
a. Piggy packing 
b. Piggy backing
c. Back packing
d. Good packing
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Piggy backing

16. Encryption and Decryption is the responsibility of ___ Layer.
a. Physical
b. Network
c. Application
d. Datalink
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Application

17. An analog signal carries 4 bits in each signal unit. If 1000 signal units are sent per second, then baud rate and bit rate of the signal are ________  and ____________
a. 4000 bauds \ sec & 1000 bps
b. 2000 bauds \ sec & 1000 bps
c. 1000 bauds \ sec & 500 bps
d. 1000 bauds \ sec & 4000 bps
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).1000 bauds \ sec & 4000 bps

18. The VLF and LF bauds use propagation for communication
a. Ground
b. Sky
c. Line of sight
d. Space
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Ground

19. Using the RSA public key crypto system, if p = 13, q = 31 and d = 7, then the value of e is
a. 101
b. 105
c. 103
d. 107
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).103

20. Which of the following is widely used inside the telephone system for long-haul data traffic?
a. ISDN
b. ATM
c. Frame Relay
d. ISTN
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).ATM

Page 2 of 30