A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

131. Given the IP address 201.14.78.65 and the subnet mask 255.255.255.224. What is the subnet address ?
a. 201.14.78.32
b. 201.14.78.64
c. 201.14.78.65
d. 201.14.78.224
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).201.14.78.64

132. If the data unit is 111111 and the divisor is 1010. In CRC method, what is the dividend at the transmission before division ?
a. 1111110000
b. 1111111010
c. 111111000
d. 111111
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).111111000

133. If user A wants to send an encrypted message to user B. The plain text of A is encrypted with the .................
a. Public Key of user A
b. Public Key of user B
c. Private Key of user A
d. Private Key of user B
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Public Key of user B

134. A ............... can forward or block packets based on the information in the network layer and transport layer header.
a. Proxy firewall
b. Firewall
c. Packet filter firewall
d. Message digest firewall
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Proxy firewall

135. Which of the following addresses is used to deliver a message to the correct application program running on a host?
a. Port
b. IP
c. Logical
d. Physical
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Port

136. In substitution, a character in the plaintext is always changed to the same character in the ciphertext, regardless of its position in the text.
a. polyalphabetic
b. monoalphabetic
c. transpositional
d. multialphabetic
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).monoalphabetic

137. In classful addressing, the IP address 190.255.254.254 belongs to
a. Class A
b. Class B
c. Class C
d. Class D
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Class B

138. In hierarchical routing with 4800 routers, what region and cluster sizes should be chosen to minimize the size of the routing table for a three layer hierarchy?
a. 10 clusters, 24 regions and 20 routers
b. 12 clusters, 20 regions and 20 routers
c. 16 clusters, 12 regions and 25 routers
d. 15 clusters, 16 regions and 20 routers
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).15 clusters, 16 regions and 20 routers

139. In IPv4 header, the field is needed to allow the destination host to determine which datagram a newly arrived fragment belongs to.
a. identification
b. fragment offset
c. time to live
d. header checksum
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).identification

140. Using data p=3, q=11, n=pq, d=7  in RSA algorithm find the cipher text of the given plain text SUZANNE
a. BUTAEEZ
b. SUZANNE
c. XYZABCD
d. ABCDXYZ
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).BUTAEEZ