A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

121. In ................ CSMA protocol, after the station finds the line idle, it sends or refrains from sending based on the outcome of a random number generator.
a. Non-persistent
b. 0-persistent
c. 1-persistent
d. p-persistent
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).p-persistent

122. Which of the following substitution technique have the relationship between a character in the plaintext and a character in the ciphertext as one-to-many?
a. Monoalphabetic
b. Polyalphabetic
c. Transpositional
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Polyalphabetic

123. What is the maximum length of CAT-5 UTP cable in Fast Ethernet network?
a. 100 meters
b. 200 meters
c. 1000 meters
d. 2000 meters
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).100 meters

124. The ................ is a set of standards that defines how a dynamic web document should be written, how input data should be supplied to the program, and how the output result should be used.
a. Hyper Text Markup Language
b. File Transfer Protocol
c. Hyper Text Transfer Protocol
d. Common Gateway Interface
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Common Gateway Interface

125. The count-to-infinity problem is associated with
a. Flooding algorithm
b. Hierarchical routing algorithm
c. Distance vector routing algorithm
d. Link state routing algorithm
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Distance vector routing algorithm

126. Suppose a file of 10,000 characters is to be sent over a line at 2400 bps. Assume that the data is sent in frames. Each frame consists of 1000 characters and an overhead of 48 bits per frame. Using synchronous transmission, the total overhead time is ..............
a. 0.05 second
b. 0.1 second
c. 0.2 second
d. 2.0 second
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).0.2 second

127. Which of the following is the size of Network bits and Host bits of Class A of IP address?
a. Network bits 7, Host bits 24
b. Network bits 14, Host bits 16
c. Network bits 15, Host bits 16
d. Network bits 16, Host bits 16
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Network bits 7, Host bits 24

128. Which of the following field of the TCP header tells how many bytes may be sent starting at the byte acknowledged ?
a. TCP header length
b. Window size
c. Acknowledgement number
d. Urgent pointer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Window size

129. Which of the following is a bit rate of an 8-PSK signal having 2500 Hz bandwidth ?
a. 2500 bps
b. 5000 bps
c. 7500 bps
d. 20000 bps
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).7500 bps

130. Match the following :

(a) UDP             (i) Message Transfer Protocol
(b) OSPF           (ii) Bit-oriented Protocol
(c) SMTP           (iii) Interior Gateway Routing Protocol
(d) HDLC           (iv) Connectionless Transport Protocol

Codes :
      (a)   (b)  (c)  (d)
a. (iii)  (iv)  (ii)  (i)
b. (iv)  (iii)  (ii)  (i)
c. (iv)  (iii)  (i)  (ii)
d. (iii)  (iv)  (i)  (ii)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).(iv)  (iii)  (i)  (ii)