A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

111. In electronic mail, which of the following protocols allows the transfer of multimedia messages?
a. IMAP
b. SMTP
c. POP 3
d. MIME
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).MIME

112. A device is sending out data at the rate of 2000 bps. How long does it take to send a file of 1,00,000 characters ?
a. 50
b. 200
c. 400
d. 800
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).400

113. Infrared signals can be used for short range communication in a closed area using ................... propagation.
a. ground
b. sky
c. line of sight
d. space
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).line of sight

114. A bridge has access to ............... address in the same network.
a. Physical
b. Network
c. Datalink
d. Application
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Physical

115. The minimum frame length for 10 Mbps Ethernet is ............. bytes and maximum is ................ bytes.
a. 64 & 128
b. 128 & 1518
c. 1518 & 3036
d. 64 & 1518
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).64 & 1518

116. The bit rate of a signal is 3000 bps. If each signal unit carries 6 bits, the baud rate of the signal is ...............
a. 500 baud/sec
b. 1000 baud/sec
c. 3000 baud/sec
d. 18000 baud/sec
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).500 baud/sec

117. Match the following:

List – I                                    List - II
a. Physical Layer                     i. Allow resources to network access
b. Datalink Layer                     ii. Move packets from one destination to other
c. Network Layer                      iii. Process to process message delivery
d. Transport Layer                   iv. Transmission of bit stream
e. Application Layer                v. Formation of frames

Codes:
      a   b   c    d   e
a. iv   v   ii   iii    i
b. v   iv   i    ii    iii
c. i    iii   ii   v    iv
d. i    ii   iv   iii   v
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).iv   v   ii   iii    i

118. Object Request Broker (ORB) is

I. A software program that runs on the client as well as on the application server.
II. A software program that runs on the client side only.
III. A software program that runs on the application server, where most of the components reside.
a. I,II and III
b. I & II
c. II & III
d. I only
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).I only

119. A software agent is defined as

I. A software developed for accomplishing a given task.
II. A computer program which is capable of acting on behalf of the user in order to accomplish a given computational task.
III. An open source software for accomplishing a given task.
a. I
b. II
c. III
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).II

120. A file is downloaded in a home computer using a 56 kbps MODEM connected to an Internet Service Provider. If the download of file completes in 2 minutes, what is the maximum size of data downloaded?
a. 112 Mbits
b. 6.72 Mbits
c. 67.20 Mbits
d. 672 Mbits
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).6.72 Mbits