A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

101. Which of the following services is not provided by wireless access point in 802.11 WLAN?
a. Association
b. Disassociation
c. Error Correction
d. Integration
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Error Correction

102. Which of the following fields in IPv4 datagram is not related to fragmentation?
a. Type of service
b. Fragment offset
c. Flags
d. Identification
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Type of service

103. Four channels are multiplexed using TDM. If each channel sends 100 bytes/second and we multiplex 1 byte per channel, then the bit rate for the link is ...............
a. 400 bps
b. 800 bps
c. 1600 bps
d. 3200 bps
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).3200 bps

104. In a typical mobile phone system with hexagonal cells, it is forbidden to reuse a frequency band in adjacent cells. If 840 frequencies are available, how many can be used in a given cell?
a. 280
b. 210
c. 140
d. 120
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).280

105. Using p=3, q=13, d=7 and e=3 in the RSA algorithm, what is the value of ciphertext for a plain text 5?
a. 13
b. 21
c. 26
d. 8
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).8

106. Which of the following is not a congestion policy at network layer?
a. Flow Control Policy
b. Packet Discard Policy
c. Packet Lifetime Management Policy
d. Routing Algorithm
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Flow Control Policy

107. The combination of an IP address and a port number is known as ...................
a. network number
b. socket address
c. subnet mask number
d. MAC address
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).socket address

108. A network with bandwidth of 10 Mbps can pass only an average of 15,000 frames per minute with each frame carrying an average of 8,000 bits. What is the throughput of this network ?
a. 2 Mbps
b. 60 Mbps
c. 120 Mbps
d. 10 Mbps
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).2 Mbps

109. Consider a subnet with 720 routers. If a three-level hierarchy is choosen with eight clusters, each containing 9 regions of 10 routers, then total number of entries in the routing table is ...................
a. 25
b. 27
c. 53
d. 72
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).25

110. In a classful addressing, the IP addresses with 0 (zero) as network number:
a. refers to the current network
b. refers to broadcast on the local network
c. refers to broadcast on a distant network
d. refers to loopback testing
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).refers to the current network