A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. A special band is assigned to Amplitude Modulation (AM) radio from
a. 500 to 1700 kHz
b. 530 to 1700 kHz
c. 600 to 1500 kHz
d. 200 to 2000kHz
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).530 to 1700 kHz

72. Multilevel multiplexing is a technique used when the data rate of an input line is
a. empty
b. single
c. multiple of others
d. None
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).multiple of others

73. DS-1 to DS-4 is implemented by
a. T-0 to T-4
b. T-0 to T-3
c. T-1 to T-4
d. T-1 to T-3
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).T-1 to T-4

74. TDM is a digital multiplexing technique for combining several low-rate channels into
a. a group of low-rate channels
b. one high-rate one channel
c. two high-rate channel
d. None
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).one high-rate one channel

75. In multiplexing process, the term 'link' refers to the
a. media
b. physical path.
c. power lines
d. information
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).physical path.

76. Frequency-division multiplexing, wavelength-division multiplexing, are designed for
a. digital signals
b. analog signals
c. both a and b
d. None
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).analog signals

77. DSSS technique expands the bandwidth of a signal by replacing each data bit with
a. n+1 bits
b. n-1 bits
c. n bits
d. both a and c
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).n bits

78. Wavelength division multiplexing is same as
a. FDM
b. TDM
c. DWDM
d. None
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).FDM

79. What is the minimum number of bits in a PN sequence if we use FHSS with a channel bandwidth of B =4 KHz and Bss =100 KHz
a. 0 bits
b. 5 bits
c. 10 bits
d. 15 bits
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).5 bits

80. Each TV channel has its own bandwidth of
a. 6Hz
b. 6KHz
c. 6MHz
d. 6NHz
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).6MHz

Page 8 of 9