A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

61. Multilevel multiplexing, multiple-slot allocation and pulse stuffing techniques are used to improve
a. Time division multiplexing
b. Data rate management
c. Interleaving
d. nothing
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Data rate management

62. The applications of Frequency-Division Multiplexing (FDM) are
a. television broadcasting.
b. AM and FM radio stations
c. cellular telephones
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

63. In Frequency Hopping Spread Spectrum (FHSS), the sender and receiver can have privacy if the hopping period is
a. short
b. long
c. zero
d. infinity
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).short

64. The synchronous Time-Division Multiplexing (TDM) is not efficient because of
a. higher data rate
b. infinite frames
c. empty slots
d. Both a and c
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).empty slots

65. TDM is used to combine
a. Analog signals
b. digital signals
c. both a and b
d. None
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Analog signals

66. In Digital Signal Service, DS-3 is
a. 274. 176-Mbps service
b. 6.312-Mbps service
c. 1.544-Mbps service
d. 44.376-Mbps service
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).44.376-Mbps service

67. High data rate capability of fiber optic cable can be achieved by
a. COMA
b. WDM
c. TDM
d. FDM
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).WDM

68. If the bandwidth of the link is greater than the bandwidth needed, the bandwidth is
a. Preserved
b. Utilize for other communications
c. Wasted
d. None of the Above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Utilize for other communications

69. The Time-Division multiplexing (TDM) is a digital technique of
a. Encoding
b. Decoding
c. Multiplexing
d. Demultiplexing
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Multiplexing

70. The multiplexing technique that is used when the data rate of an input line is a multiple of others is called
a. multilevel multiplexing
b. multiple-slot allocation
c. pulse stuffing
d. Asynchronous TDM
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).multilevel multiplexing

Page 7 of 9