A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. The techniques for efficient utilization of bandwidth includes
a. Multiplexing
b. medium linking
c. Sampling
d. Both a and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Multiplexing

52. In statistical Time-Division Multiplexing (TDM), only when an input line has a slot's worth of data to send is given a slot in the
a. input frames
b. output frames
c. processing frames
d. statistical frames
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).output frames

53. WDM is an analog multiplexing technique to combine
a. magnetic signals
b. electromagnetic signals
c. digital signals
d. optical signals.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).optical signals.

54. Digital signal service is created by TDM through a hierarchy of digital signals and is implemented by:
a. Radio stations
b. Telephone Companies
c. Television Broadcasting companies
d. Internet
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Telephone Companies

55. A pseudorandom code generator is called
a. hopping
b. carrier signals
c. frequency synthesizer
d. pseudorandom noise
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).pseudorandom noise

56. Time-division multiplexing is designed for
a. digital signals
b. analog signals
c. both a and b
d. None
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).digital signals

57. The technique that uses M different carrier frequencies that are modulated by the source signal is called
a. Multiplexing
b. Spreading
c. FHSS
d. DSSS
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).FHSS

58. Europeans use a version of T lines that are called
a. E lines
b. N lines
c. D lines
d. U lines
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).E lines

59. Multiplexing combines signals from several sources to achieve
a. Data rate management
b. Interleaving
c. TDM efficiency
d. bandwidth efficiency
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).bandwidth efficiency

60. Privacy and anti jamming can be achieved by
a. multiplexing
b. spreading
c. both a and b
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).spreading

Page 6 of 9