A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. A communications device that combines transmissions from several I/O devices into one line is a:
a. modifier
b. multiplexer
c. concentrator
d. full-duplex line
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).multiplexer

42. Which of the following technique is used for allocating capacity on a satellite channel using fixed-assignment FDM?
a. Frequency modulation
b. Amplitude modulation
c. Frequency-shift keying
d. Frequency-division multiple access
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Frequency-division multiple access

43. An ROP would be attached to a
a. simplex channel
b. duplex channel
c. half duplex channel
d. full duplex channel
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).simplex channel

44. The communication mode that supports data in both directions at the same time is
a. simplex
b. half-duplex
c. full-duplex
d. multiplex
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).full-duplex

45. ASK, PSK, FSK, and QAM are examples of _____ encoding.
a. analog-to-digital
b. analog-to-analog
c. digital-to-analog
d. digital-to-digital
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).digital-to-analog

46. Which of the following communications modes support two-way traffic but in only one direction of a time?
a. simplex
b. half-duplex
c. three-quarters duplex
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).half-duplex

47. In synchronous Time-Division Multiplexing (TDM), the data rate of the link is faster
a. 2 times
b. 3 times
c. 4 times
d. n times
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).n times

48. In statistical Time-Division Multiplexing (TDM), a block of data is usually many bytes while the address is just
a. greater bytes than the block of data
b. few bytes
c. zero byte
d. infinite bytes
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).few bytes

49. The voice channels of the E-4 is
a. 30
b. 120
c. 480
d. 1920
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).1920

50. Telephone companies implement multiplexing
a. TDM
b. FDM
c. WDM
d. DWDM
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).TDM

Page 5 of 9