A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. .................... type of multiplexing are used by transport layer to improve transmission efficiency.
a. upward
b. downward
c. horizontal
d. vertical
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).upward

32. Multiplexing of different transport connections onto the same network connection is called ................
a. Upward multiplexing
b. Downward multiplexing
c. Congestion control
d. Flow control
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Upward multiplexing

33. A single transport layer connection split and connects the different network connections is called .........................
a. Upward multiplexing
b. Downward multiplexing
c. Congestion control
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Downward multiplexing

34. Which of the following does not allow multiple users or devices to share one communications line?
a. controller
b. concentrator
c. doubleplexer
d. multipplexer
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).doubleplexer

35. The term 'duplex' refers to the ability of the data receiving stations to echo back a confirming message to the sender. In full duplex data transmission, both the sender and the receiver
a. cannot talk at once
b. can send or receive data one at a time
c. can do one way data transmission only
d. can receive and send data simultaneously
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).can receive and send data simultaneously

36. A remote batch-processing operation in which data is solely input to a central computer would require a:
a. simplex lines
b. telegraph line
c. mixedband channel
d. all the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).simplex lines

37. The communication mode that supports two-way traffic but only one direction at a time is
a. simplex
b. duplex
c. half duplex
d. multiplex
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).half duplex

38. Which of the following divides the high speed signal into frequency bands?
a. modem
b. t-switch
c. time-division multiplexer
d. frequency-division multiplexer
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).frequency-division multiplexer

39. The difference between a multiplexer and a statistical multiplexer is
a. Statistical multiplexers need buffers while multiplexers do not need buffers
b. Multiplexer use X.25 protocol, while statistical multiplexers use the Aloha protocol
c. Multiplexers often waste the output link capacity while statistical multiplexers optimize its use
d. Multiplexers use Time Division Multiplexing (TDM) while statistical multiplexers use Frequency Division Multiplexing (FDM)
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Statistical multiplexers need buffers while multiplexers do not need buffers

40. A network designer wants to connect 5 routers as point-to-point simplex line. Then the total number of lines required would be
a. 2
b. 6
c. 10
d. 15
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).10

Page 4 of 9