A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. We can divide ____ into two different schemes: synchronous or statistical.
a. FDM
b. TDM
c. WDM
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).TDM

22. In ________ TDM, each input connection has an allotment in the output even if it is not sending data.
a. synchronous
b. statistical
c. isochronous
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).synchronous

23. In ________ TDM, slots are dynamically allocated to improve bandwidth efficiency.
a. synchronous
b. statistical
c. isochronous
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).statistical

24. In ________, we combine signals from different sources to fit into a larger bandwidth.
a. spread spectrum
b. line coding
c. block coding
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).spread spectrum

25. _______ is designed to be used in wireless applications in which stations must be able to share the medium without interception by an eavesdropper and without being subject to jamming from a malicious intruder.
a. Spread spectrum
b. Multiplexing
c. Modulation
d. None of the above.
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Spread spectrum

26. The _______ technique uses M different carrier frequencies that are modulated by the source signal. At one moment, the sign modulates one carrier frequency; at the next moment, the signal modulates another carrier frequency.
a. FDM
b. DSSS
c. FHSS
d. TDM
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).FHSS

27. The ______ technique expands the bandwidth of a signal by replacing each data bit with n bits.
a. FDM
b. DSSS
c. FHSS
d. TDM
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).DSSS

28. DMT is a modulation technique that combines elements of _______ and _______.
a. FDM; TDM
b. QDM; QAM
c. FDM; QAM
d. PSK; FSK
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).FDM; QAM

29. Which of the following statement is incorrect?
a. Multiplexers are designed to accept data from several I/O devices and transmit a unified stream of data on one communication line
b. HDLC is a standard synchronous communication protocol
c. RTS/CTS is the way the DTE indicates that it is ready to transmit data and the way the DCW indicates that it is ready to accept data
d. RTS/CTS is the way the terminal indicates ringing
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).RTS/CTS is the way the terminal indicates ringing

30. A band is always equivalent to ...............
a. a byte
b. a bit
c. 100 bits
d. none of these
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).none of these

Page 3 of 9