A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. ________ can be achieved by using multiplexing; ______ can be achieved by using spreading.
a. Efficiency; privacy and antijamming
b. Privacy and antijamming; efficiency
c. Privacy and efficiency; antijamming
d. Efficiency and antijamming; privacy
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Efficiency; privacy and antijamming

12. ________ is the set of techniques that allows the simultaneous transmission of multiple signals across a single data link.
a. Demodulating
b. Multiplexing
c. Compressing
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Multiplexing

13. In a multiplexed system, __ lines share the bandwidth of ____ link.
a. 1; n
b. 1; 1
c. n; 1
d. n; n
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).n; 1

14. The word ______ refers to the portion of a _______ that carries a transmission.
a. channel; link
b. link; channel
c. line; channel
d. line; link
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).channel; link

15. ______ can be applied when the bandwidth of a link (in hertz) is greater than the combined bandwidths of the signals to be transmitted.
a. TDM
b. FDM
c. Both (a) or (b)
d. Neither (a) or (b)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).FDM

16. FSM is an _________technique.
a. analog
b. digital
c. either (a) or (b)
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).analog

17. ____ is designed to use the high bandwidth capability of fiber-optic cable.
a. FDM
b. TDM
c. WDM
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).WDM

18. ______ is an analog multiplexing technique to combine optical signals.
a. FDM
b. TDM
c. WDM
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).WDM

19. _____ is a digital process that allows several connections to share the high bandwidth of a link.
a. FDM
b. TDM
c. WDM
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).TDM

20. _____ is a digital multiplexing technique for combining several low-rate channels into one high-rate one.
a. FDM
b. TDM
c. WDM
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).TDM

Page 2 of 9