A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

1. Which topology requires a central controller or hub?
a. Mesh
b. Star
c. Bus
d. Ring
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Star

2. Which topology requires a multipoint connection?
a. Mesh
b. Star
c. Bus
d. Ring
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Bus

3. Multipoint topology is
a. Bus
b. Star
c. Mesh
d. Ring
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Bus

4. In mesh topology, every device has a dedicated topology of
a. Multipoint linking
b. Point to point linking
c. None of Above
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Multipoint linking

5. Bus, ring and star topologies mostly used in the
a. LAN
b. MAN
c. WAN
d. Internetwork
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).LAN

6. Combination of two or more topologies are called
a. Star
b. Bus
c. Ring
d. Hybrid
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Hybrid

7. The topology with highest reliability is ?
a. Bus topology
b. Star topology
c. Ring Topology
d. Mesh Topology
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Mesh Topology

8. Star Topology is Based On a Central Device that can be __________ ?
a. HUB
b. Switch
c. Only a
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Both a and b

9. Which of the following is not type of the network topology?
a. Mesh
b. Bus
c. Ring
d. stub
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).stub

10. In a star-topology Ethernet LAN, _______ is just a point where the signals coming from different stations collide; it is the collision point.
a. An active hub
b. A passive hub
c. either (a) or (b)
d. neither (a) nor (b)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).A passive hub

Page 1 of 8