A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. Which of the following assertions is FALSE about the Internet Protocol (IP) ?
a. It is possible for a computer to have multiple IP addresses
b. IP packets from the same source to the same destination can take different routes in the network
c. IP ensures that a packet is discarded if it is unable to reach its destination within a given number of hops
d. The packet source cannot set the route of an outgoing packets; the route is determined only by the routing tables in the routers on the way
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).The packet source cannot set the route of an outgoing packets; the route is determined only by the routing tables in the routers on the way

52. Routers forward a packet using forwarding table entries. The network address of incoming packet may match multiple entries. How routers resolve this?
a. Forward it the the router whose entry matches with the longest prefix of incoming packet
b. Forward the packet to all routers whose network addresses match
c. Discard the packet
d. Forward it the the router whose entry matches with the longest suffix of incoming packet
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Forward it the the router whose entry matches with the longest prefix of incoming packet

53. Which one of the following fields of an IP header is NOT modified by a typical IP router?
a. Checksum
b. Source address
c. Time to Live (TTL)
d. Length
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Source address

54. In the network 200.10.11.144/27, the fourth octet (in decimal) of the last IP address of the network which can be assigned to a host is ________.
a. 158
b. 255
c. 222
d. 223
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).158

55. If a Company require 60 hosts then What is the best possible subnet mask?
a. 255.255.255.0
b. 255.255.255.192
c. 255.255.225.224
d. 225.225.255.240
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).255.255.255.192

56. In class C , if subnet mask is 255.255.255.224, then calculates number of subnet?
a. 6
b. 8
c. 4
d. None of the Above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).6

57. A subnet has been assigned a subnet mask of 255.255.255.192. What is the maximum number of hosts that can belong to this subnet?
a. 14
b. 30
c. 62
d. 126
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).62

58. A host is connected to a Department network which is part of a University network. The University network, in turn, is part of the Internet. The largest network in which the Ethernet address of the host is unique is:
a. the subnet to which the host belongs
b. the Department network
c. the University network
d. the Internet
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).the Internet

59. In TCP, a unique sequence number is assigned to each
a. byte
b. word
c. segment
d. message
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).byte

60. Which of the following objects can be used in expressions and scriplets in JSP (Java Server Pages) without explicitly declaring them?
a. session and request only
b. request and response only
c. response and session only
d. session, request and response
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).session, request and response

Page 6 of 13