A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

61. Distributed Queue Dual Bus is a standard for
a. LAN
b. MAN
c. WAN
d. LAN and MAN
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).LAN and MAN

62. Ethernet and Token-Ring are the two most commonly used network architectures in the world. Jim has heard of the different topologies for networks and wants to choose the architecture that will provide him with the most options. Which of the following would that be? Choose the most correct answer.
a. Token-Ring, because it uses a MAU
b. Ethernet, because it can be set up with most topologies and can use multiple transfer speeds
c. Neither Token-Ring nor Ethernet is the proper choice. Only ARCnet can be used in all topologies
d. Token-Ring because it currently can run at both 4Mbps and 16Mbps. This means that it can be used in any topology
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Ethernet, because it can be set up with most topologies and can use multiple transfer speeds

63. Token-Ring because it currently can run at both 4Mbps and 16Mbps. This means that it can be used in any topology
a. 8 Kbps
b. 16 Kbps
c. 32 Kbps
d. 64 Kbps
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).64 Kbps

64. A network that requires human intervention of route signals is called a
a. bus network
b. star network
c. ring network
d. T-switched network
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).bus network

65. You are trying to decide which type of network you will use at your office, and you want the type that will provide communication and avoid collisions on the cable. Which of the following is the best network choice?
a. ARCnet
b. Ethernet
c. CSMA/CA
d. Token-Ring
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Token-Ring

66. Which of the following items is not used in Local Area Networks (LANs)?
a. Cable
b. Printer
c. Modem
d. Computer
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Modem

67. A network which is used for sharing data, software and hardware among several users owning microcomputers is called
a. LAN
b. WAN
c. MAN
d. VAN
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).LAN

68. When a group of computers is connected together in a small area without the help of telephone lines, it is called
a. Local area network(LAN)
b. Wide area network (WAN)
c. Value added network (VAN)
d. Remote communication network (RCN)
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Local area network(LAN)

69. The systematic access of small computers in a distributed data processing system is referred to as:
a. polling
b. multiplexing
c. dialed service
d. conversational mode
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).polling

70. The basic Ethernet design does not provide
a. addressing
b. access control
c. multiple virtual networks
d. automatic retransmission of a message
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).automatic retransmission of a message