A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. Frames from one LAN can be transmitted to another LAN via the device
a. Bridge
b. Router
c. Modem
d. Repeater
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Bridge

52. Telecommunication networks frequently interconnect an organization with its customers and suppliers. Select the best fit for answer:
a. Extranets
b. Switching alternating
c. Bandwidth alternatives
d. Inter organizational networks
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Inter organizational networks

53. Your company has a LAN in its downtown office and has now set up a LAN in the manufacturing plant in the suburbs. To enable everyone to share data and resources between the two LANs, what type of device(s) are needed to connect them? Choose the most correct answer.
a. Hub
b. Cable
c. Router
d. Modem
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Router

54. How many hosts are attached to each of the local area networks at your site?
a. 64
b. 128
c. 254
d. 256
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).254

55. Select the correct statement about broadband and baseband.
a. Baseband refers to local area networks, and broadband refers to wide area networks.
b. Baseband operates at a standard bit rate, whereas broadband may operate at different rates as needed
c. Baseband networks carry a single channel on a single cable, whereas broadband networks carry several channels on a single cable
d. Broadband networks carry several channels on a single cable, whereas in a baseband network several cables carry one channel
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Baseband networks carry a single channel on a single cable, whereas broadband networks carry several channels on a single cable

56. Intranets and extranets can use their network fire walls and other security features to establish secure Internet links within an enterprise or with its trading partners. Select the best fit for answer:
a. OSI
b. Network Server
c. Virtual Private Network
d. Network operating system
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Virtual Private Network

57. Devices interconnected by the LAN should include
a. mass storage device, printers and plotters
b. computers and terminals
c. bridges and gateways
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of the above

58. A 8-Mbps token ring has a token holding timer value of 10 msec. What is the longest frame (assume header bits are negligible) that can be sent on this ring?
a. 8,000 B frame
b. 10,000 B frame
c. 50,000 B frame
d. 80,000 B frame
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).10,000 B frame

59. Data are sent over pin _____ of the EIA-232 interface.
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).2

60. Internet-like networks between a company and its business partners. Select the best fit for answer:
a. Extranets
b. Switching alternating
c. Bandwidth alternatives
d. Inter organizational networks
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Extranets

Page 6 of 19