A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. A transceiver cable is used in ......................... Ethernet.
a. 10Base 5
b. 10Base 2
c. 10Base – T
d. 10Base - F
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).10Base 5

42. The protocol used in ETHERNET?
a. ALOHA
b. Binary Count down
c. CSMA/CD
d. Multiple Access Protocol
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).CSMA/CD

43. In Token Ring, Which of the following is not a transceiver function ?
a. Transmission and receipt of data
b. Checking of line voltages
c. Addition and subtraction of header
d. Collision
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Addition and subtraction of header

44. The problem of a station not being able to detect a potential competitor for the medium because it thinks that there is activity between them is called .....................
a. Exposed Station Problem
b. Collision Avoidance Problem
c. Hidden Station Problem
d. Access Grant Problem
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Exposed Station Problem

45. Protocols in which stations listen for a carrier and act accordingly are ..................
a. ALOHA
b. Multiple access
c. Station Model
d. CSMA
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).CSMA

46. LANs can be connected by a device called .................
a. Routers
b. Modems
c. Ethernet card
d. Bridges
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Bridges

47. In .................... all frames are given to the computer, not to those addressed.
a. Promiscuous mode
b. Miscues mode
c. Normal mode
d. Special Mode
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Promiscuous mode

48. .................. Algorithm is used in transparent bridges.
a. Forward Learning
b. Backward Learning
c. Reverse Backward Learning
d. Reverse Forward Learning
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Backward Learning

49. FDDI is an acronym for ...............
a. Fast data delivery interface
b. Fiber distributed data interface
c. Fiber distributed digital interface
d. fast distributed data interface
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Fiber distributed data interface

50. .................... bridge operates in promiscuous mode.
a. Transparent bridge
b. Selective flooding
c. Source Routing
d. Remote Bridges
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Transparent bridge

Page 5 of 19