A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. In the Ethernet, the _______field is actually added at the physical layer and is not (formally) part of the frame.
a. CRC
b. preamble
c. address
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).preamble

32. In the Ethernet frame, the _______ field contains error detection information.
a. CRC
b. preamble
c. address
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).CRC

33. Standard Ethernet (10-Mbps) uses _______ encoding.
a. NRZ
b. AMI
c. Manchester
d. differential Manchester
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Manchester

34. 100Base-TX uses _________ block coding and ________ line coding.
a. 4B/5B; NRZ
b. 8B/10B; NRZ
c. 4B/5B; MLT-3
d. 8B/10B; NRZ
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).4B/5B; MLT-3

35. 100Base-FX uses _________ block coding and ________ line coding.
a. 4B/5B; NRZ-I
b. 8B/10B; NRZ
c. 4B/5B; MLT-3
d. 8B/10B; NRZ
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).4B/5B; NRZ-I

36. 100Base-T4 uses ________ line coding.
a. NRZ
b. 8B6T
c. MLT-3
d. Manchester
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).8B6T

37. 1000Base-SX, 1000Base-LX, and 1000Base-CX use _________ block coding and ________ line coding.
a. 4B/5B; NRZ
b. 8B/10B; NRZ
c. 4B/5B; MLT-3
d. 8B/10B; NRZ
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).8B/10B; NRZ

38. 1000Base-T uses ________ line coding.
a. 4D-PAM5
b. 8B6T
c. MLT-3
d. Manchester
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).4D-PAM5

39. A standalone program that has been modified to work on a LAN by including concurrency controls such as file and record locking is an example of ................
a. LAN intrinsic software
b. LAN aware software
c. Groupware
d. None of these
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).LAN intrinsic software

40. A hub is used in ......................... Ethernet.
a. 10Base 5
b. 10Base 2
c. 10Base – T
d. 10Base - F
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).10Base – T

Page 4 of 19