A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. __________ uses thin coaxial cable.
a. 10Base5
b. 10Base2
c. 10Base-T
d. 10Base-F
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).10Base2

22. _________ uses four twisted-pair cables that connect each station to a common hub.
a. 10Base5
b. 10Base2
c. 10Base-T
d. 10Base-F
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).10Base-T

23. ________ uses fiber-optic cable.
a. 10Base5
b. 10Base2
c. 10Base-T
d. 10Base-F
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).10Base-F

24. Fast Ethernet has a data rate of ________Mbps.
a. 10
b. 100
c. 1000
d. 10,000
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).100

25. Gigabit Ethernet access methods include _______ mode.
a. half-duplex
b. full-duplex
c. both (a) and (b)
d. neither (a) nor (b)
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).both (a) and (b)

26. In Ethernet addressing, if the least significant bit of the first byte is 0, the address is _________.
a. unicast
b. multicast
c. broadcast
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).unicast

27. In Ethernet addressing, if the least significant bit of the first byte is 1, the address is _________.
a. unicast
b. multicast
c. broadcast
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).multicast

28. In Ethernet addressing, if all the bits are 1s, the address is _________.
a. unicast
b. multicast
c. broadcast
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).broadcast

29. ______defines a protocol data unit (PDU) that is somewhat similar to that of HDLC.
a. MAC
b. LLC
c. LLU
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).LLC

30. The purpose of the _______ is to provide flow and error control for the upper-layer protocols that actually demand these services.
a. MAC
b. LLC
c. LLU
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).LLC

Page 3 of 19