A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. If an Ethernet destination address is 07:01:02:03:04:05, then this is a ______ address.
a. unicast
b. multicast
c. broadcast
d. any of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).multicast

12. If an Ethernet destination address is 08:07:06:05:44:33, then this is a ______ address.
a. unicast
b. multicast
c. broadcast
d. any of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).unicast

13. Which of the following could not be an Ethernet unicast destination?
a. 43:7B:6C:DE:10:00
b. 44:AA:C1:23:45:32
c. 46:56:21:1A:DE:F4
d. 48:32:21:21:4D:34
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).43:7B:6C:DE:10:00

14. Which of the following could not be an Ethernet multicast destination?
a. B7:7B:6C:DE:10:00
b. 7B:AA:C1:23:45:32
c. 7C:56:21:1A:DE:F4
d. 83:32:21:21:4D:34
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).7C:56:21:1A:DE:F4

15. The _______ layer of Ethernet consists of the LLC sublayer and the MAC sublayer.
a. data link
b. physical
c. network
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).data link

16. The _____ sublayer is responsible for the operation of the CSMA/CD access method and framing.
a. LLC
b. MII
c. MAC
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).MAC

17. Each station on an Ethernet network has a unique _______ address imprinted on its network interface card (NIC).
a. 5-byte
b. 32-bit
c. 48-bit
d. 16-bit
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).48-bit

18. The minimum frame length for 10-Mbps Ethernet is _______bytes.
a. 32
b. 80
c. 128
d. 64
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).64

19. The maximum frame length for 10-Mbps Ethernet is ________ bytes.
a. 1518
b. 1500
c. 1200
d. 1236
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).1518

20. _________ uses thick coaxial cable.
a. 10Base5
b. 10Base2
c. 10Base-T
d. 10Base-F
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).10Base5

Page 2 of 19