A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

171. Fast Ethernet also called
a. Standard 802.3u
b. Standard 802.3z
c. Standard 802.3s
d. Standard 802.3y
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Standard 802.3u

172. The number of wires used in 1000BaseT are
a. 2
b. 4
c. 6
d. 8
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).4

173. By using bridge, the collision is
a. Reduced
b. Increased
c. Eliminated
d. diversified
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Reduced

174. The preamble is actually added at the
a. Physical layer
b. Data Link layer
c. Logic layer
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Physical layer

175. Address is unicast, if the least significant bit of the first byte is
a. 0
b. 1
c. -1
d. infinity
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).0

176. The Logic Link Control provides one single data link control protocol for all IEEE
a. Metropolitan Area Networks
b. Wide Area Networks
c. Local Area Networks
d. Wireless Networks
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Local Area Networks

177. 100BaseTX uses two pairs of
a. oftwisted cable
b. fiber optic
c. coaxial cable
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).oftwisted cable

178. Fast Ethernet address contains
a. 46 bits
b. 48 bits
c. 54 bits
d. 64 bits
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).48 bits

179. The slot time for gigabit Ethernet is
a. 0.312
b. 0.412
c. 0.512
d. 0.612
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).0.512

180. Maximum length of Ethernet frame is
a. 512 bits
b. 46 Bits
c. 12144 Bits
d. 56 Bits
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).12144 Bits