A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

161. The MAC sublayer frames the data received from upper layer and passes them to the
a. Data Link Layer
b. Physical layer
c. Network Layer
d. Transport Layer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Physical layer

162. In 10Base2, the maximum length of coaxial cable is
a. 10 meter
b. 100 meter
c. 185 meter
d. 500 meter
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).185 meter

163. Logic Link Control (LLC) defines a
a. Protocol Data Unit
b. Destination Service Access Point
c. Source Service Access Point
d. High-level Data Link Control
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Protocol Data Unit

164. Fast Ethernet has a data rate of
a. 100 Mbps
b. 50 Mbps
c. 560 Mbps
d. 700 Mbps
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).100 Mbps

165. The mode of propagation of data in 10GBase-E is
a. Single mode
b. Double mode
c. Multi mode
d. None of the given
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Single mode

166. Gigabit Ethernet is also known as the
a. Standard 802.3u
b. Standard 802.3z
c. Standard 802.3s
d. Standard 802.3y
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Standard 802.3z

167. Fast Ethernet was designed to compete with
a. LAN protocols
b. WAN protocol
c. MAN protocol
d. None
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).LAN protocols

168. The data link layer in the IEEE standard is divided into two sub layers of
a. MAC and ACKs
b. LAN and MAC
c. LLC and NLC
d. LLC and MAC
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).LLC and MAC

169. The maximum length of 100BaseTX is
a. 100 meter
b. 200 meter
c. 300 meter
d. 400 meter
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).100 meter

170. 100BaseFX is used for the encoding of
a. Manchester
b. NRZ - I
c. MLT-3
d. 8B/6T
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).NRZ - I