A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

151. The minimum length of data in Ethernet frame is
a. 64 Bytes
b. 46 Bytes
c. 1500 Bytes
d. 1518 Bytes
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).46 Bytes

152. Gigabit Ethernet has a data rate of
a. 100 Mbps
b. 1000 Mbps
c. 1500 Mbps
d. 2000 Mbps
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).1000 Mbps

153. In IEEE Project 802, the Logic Link Control (LLC) is used to control and handle the
a. errors
b. flow
c. frames
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).all of the above

154. Round trip time and time required to send the jam sequence is called the
a. frame slots
b. Propagation time
c. Maximum length
d. slot time
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).slot time

155. The latest Ethernet standard is Ten-Gigabit Ethernet operates at
a. 2 Gbps
b. 6 Gbps
c. 8 Gbps
d. 10 Gbps
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).10 Gbps

156. The block encoding increases the bit rate from
a. 75 to 100 mbps
b. 100 to 125 mbps
c. 125 to 150 mbps
d. 150 to 175 mbps
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).100 to 125 mbps

157. NIC provides an Ethernet station with physical address of
a. 2 bytes
b. 4 bytes
c. 6 bytes
d. 8 bytes
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).6 bytes

158. The flag of the Start frame delimiter (SFD) is
a. 111000011
b. 10101011
c. 10010011
d. 11011011
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).10101011

159. 10Base5 is a
a. Thin Ethernet
b. Thick Ethernet
c. Twisted Pair cable
d. Fiber
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Thick Ethernet

160. 10 Gigabit Ethernet operates only in
a. Duplex Mode
b. Half Duplex Mode
c. Quadratic Duplex Mode
d. Full Duplex Mode
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Full Duplex Mode