A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

141. The original Ethernet has gone through
a. only one generation
b. two generations
c. three generation
d. four generations
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).four generations

142. Acknowledgments of the frames must be implemented at the
a. Lower Layers
b. Sub Layers
c. Higher Layers
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Higher Layers

143. The line encoding scheme that is used in 1000BaseCX is
a. Manchester
b. NRZ
c. 4D-PAMS
d. MLT-3
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).NRZ

144. The sublayer of data link layer that frames the data received from upper layer is called
a. MAC Layer
b. Data Link Layer
c. Control Sub Layer
d. MAC Control Layer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).MAC Layer

145. CRC field is used to show the
a. Error Correction
b. Sender address
c. receiver address
d. error detection information
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).error detection information

146. The term that is used to raise the bandwidth and separate collision domains are called
a. Switch Ethernet
b. Bridge
c. Hub Ethernet
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Bridge

147. In multicast the relationship between the sender and receiver is
a. one to one
b. one to many
c. many to one
d. many to many
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).one to many

148. The maximum length of 10GBase-L in Gigabit ethernet implementation is
a. 100 m
b. 300 m
c. 10 km
d. 40 km
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).10 km

149. There is no need for CSMA/CD in
a. Duplex Mode
b. Half Duplex Mode
c. Quarter Duplex
d. Full Duplex
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Full Duplex

150. Header plus trailer of Ethernet is
a. 12 Bytes
b. 14 Bytes
c. 16 Bytes
d. 18 Bytes
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).18 Bytes