A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

131. IEEE Standard was adopted by the
a. ISO
b. ANSI
c. OSI
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).ANSI

132. Media access control is the sub layer of
a. LLC
b. IEEE
c. ANSI
d. both a and c
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).IEEE

133. The minimum frame length for 1O-Mbps Ethernet is 64 bytes and the maximum is
a. 500 bytes
b. 1000 bytes
c. 1520 bytes
d. 1518 bytes
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).1518 bytes

134. In half duplex mode of MAC sublayer the stations are connected via
a. Switch
b. Hub
c. Bridge
d. Bus
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Hub

135. Fast Ethernet can transmit data at the rate of
a. 50 mbps
b. 100 mbps
c. 150 mbps
d. 200 mbps
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).100 mbps

136. In the full duplex mode of gigabit Ethernet, there is no
a. attenuation
b. Frame Bursting
c. Collision
d. carrier extension
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Collision

137. In standard Ethernet, data is converted to a digital signal using the
a. NRZ Scheme
b. NRZ - L
c. NRZ - I
d. Manchester Scheme
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Manchester Scheme

138. 10BaseT is used to connect the stations by using
a. Star Topology
b. Bus Topology
c. Ring Topology
d. Mesh Topology
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Star Topology

139. Three different encoding schemes were used for all the implementations in
a. Standard Ethernet
b. fast Ethernet
c. Gigabit Ethernet
d. 10 Gigabit Ethernet
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).fast Ethernet

140. By using fast Ethernet two stations are connected via
a. point to point
b. Switch
c. Hub
d. Bridge
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).point to point