A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

121. In Ethernet frame, both destination and sender addresses are of length
a. 1 Byte
b. 2 Bytes
c. 4 Bytes
d. 6 Bytes
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).6 Bytes

122. In 100BaseT4 the total number of wires are
a. 2
b. 4
c. 6
d. 8
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).4

123. The original Ethernet was created in
a. 1980
b. 1976
c. 1960
d. 1967
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).1976

124. The Ethernet frame contains
a. 3 Fields
b. 5 Fields
c. 7 Fields
d. 9 Fields
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).7 Fields

125. The Computer Society of the IEEE started a project named project 802 in
a. 1970
b. 1975
c. 1980
d. 1985
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).1985

126. NIC stand for
a. Network Interface Card
b. National Internet code
c. Network Isolated card
d. Network international code
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Network Interface Card

127. A source address is always a
a. Unicast
b. Multicast
c. Broadcast
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Unicast

128. In gigabit Ethernet three or more stations are connected by
a. Ring Topology
b. Bus Topology
c. Star Topology
d. Mesh Topology
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Star Topology

129. The term that is used to set standards to enable intercommunication among equipment from a variety of manufacturers is called
a. Project 802
b. Project 8802
c. Project 2088
d. Project 208
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Project 802

130. In 10Base5, the maximum length of the coaxial cable is
a. 10 meter
b. 250 meter
c. 500 meter
d. 5000 meter
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).500 meter