A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

101. A repeater is a device that operates only in the
a. connector
b. LAN
c. WAN
d. MAN
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).LAN

102. A bridge has a table that maps addresses to
a. nodes
b. Signals
c. Media
d. Port
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Port

103. In the transparent bridge, the stations are completely unaware of the existence of
a. Ports
b. Repeaters
c. Bridge
d. Switch
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Bridge

104. A repeater is a device that cannot connect LANs of
a. Different protocols
b. Same Protocols
c. Protocols of Data link layer
d. protocols of presentation layer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Different protocols

105. In backbone network, the topology of the backbone is
a. bus
b. star
c. mesh
d. ring
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).bus

106. In source routing, a sending station defines the bridges that the frame must
a. Link
b. Visit
c. Repeat
d. Connect
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).Visit

107. Passive Hubs are actually a
a. simple switch
b. gateway
c. connector
d. router
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).connector

108. A repeater receives a signal and before it becomes too weak or corrupted, regenerates the original
a. bit pattern
b. signals
c. segments
d. frames
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).bit pattern

109. Bridge can operate on both layers those are
a. physical and the data link layer
b. physical and the sessional layer
c. application and the data link layer
d. physical and presentation layer
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).physical and the data link layer

110. The connecting device that is used to connect the wires coming from different branches is known as
a. bridges
b. active hubs
c. repeaters
d. passive hubs
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).passive hubs