A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

81. A domain name "hello.customer.info." Is
a. City domain
b. Generic domain
c. Country domain
d. Sub-domain
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Generic domain

82. There are two types of records in
a. SMTP
b. ICMP
c. DNS
d. IP
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).DNS

83. A name is assigned to an address in
a. Name Space
b. Domain Name Space
c. Flat Name Space
d. Hard Name Space
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Flat Name Space

84. A domain is a sub tree of the
a. domain name space
b. PQDN
c. FQDN
d. FNS
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).domain name space

85. In Domain Name System (DNS), the server makes a database called
a. Zone IP
b. Zone File
c. Zone Domain
d. Zone Server
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Zone File

86. If the size of the response message is more than 512 bytes, a Connection is used called
a. DNS connection
b. ICMP connection
c. STMP connection
d. TCP connection
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).TCP connection

87. Fully Qualified Domain Name (FQDN), defines the name of the
a. IP
b. Host
c. Node
d. Root
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Host

88. Domain Name System (DNS), has two types of messages
a. Query and Resolver
b. Hosted and Generic
c. Query and Responsive
d. Resolver and Informative
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Query and Responsive

89. In Domain Name System (DNS) meassages, the length of header is
a. 08 Bytes
b. 12 Bytes
c. 14 Bytes
d. 24 Bytes
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).12 Bytes

90. Each node in the tree has a label, which is a string with a maximum of
a. 38 characters
b. 47characters
c. 52 characters
d. 63 characters
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).63 characters

Page 9 of 10