A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. In Domain Name Space, the null suffix defines
a. IP
b. Server
c. Host
d. Nothing
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Nothing

72. The information contained in the domain name space must be
a. Divided
b. Shared
c. Stored
d. Checked
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Stored

73. In Domain Name Space, if a label is not terminated by a null string, it is called a
a. Partially Qualified Domain Name
b. Partially Qualified Domain Node
c. Partially Qualified Data Node
d. Partially Qualified Data Name
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Partially Qualified Domain Name

74. Each name space is made of several parts in
a. Name Space Domain
b. Domain Name Space
c. Hierarchical Name Space
d. Flat Name Space
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Hierarchical Name Space

75. The main disadvantage of a flat name space is that it cannot be used in a large
a. Protocol Domain
b. Internet
c. Email
d. System
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).System

76. A root server is a server whose zone consists of the
a. Subdomains
b. Zone Files
c. Whole tree
d. DNS servers
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Whole tree

77. In Domain Name, a full domain name is a sequence of labels separated by
a. Dots
b. Colons
c. Semicolons
d. Question marks
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Dots

78. The domain names are always read from the
a. Node up to the root
b. Node down to the leaf
c. Root to Child
d. All of them
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Node up to the root

79. A root server usually does not store any information about domains but delegates its authority to the
a. Main Server
b. Sub Server
c. Other Server
d. Host Server
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Other Server

80. The generic domains, for specifying an organization type are
a. 6
b. 8
c. 10
d. 14
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).14

Page 8 of 10