A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

61. A server whose zone consists of the whole tree is called
a. Root Server
b. Sub Server
c. IP Server
d. Host Server
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Root Server

62. A root server's zone is the entire
a. STP Tree
b. DNS Tree
c. HostTree
d. Sub-Tree
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).DNS Tree

63. If the server has the information, it satisfies the
a. Host
b. Server
c. Zone Server
d. Resolver
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Resolver

64. Domain Name System (DNS), allows domains to be divided further into
a. Large-Domains
b. Down-Domains
c. Super-Domains
d. Sub-Domains
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Sub-Domains

65. A DNS client/server program can support an e-mail program to find the IP address of an
a. E-Mail Server
b. DNS Server
c. Email Recipient
d. DNS Recipient
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Email Recipient

66. Mapping a name to an address or an address to a name is called
a. Name-address Generations
b. Name-address Abbreviations
c. Name-address Resolution
d. Name-address Information
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Name-address Resolution

67. In DNS meaagaes a section consisting of one or more resource records is called
a. Question Section
b. Template Section
c. Resource Section
d. Answer Section
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Answer Section

68. To provide security and prevent unauthorized changes in the DNS records an authentication mechanism is used, known as
a. DNS
b. DDNS
c. DDN
d. SDN
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).DDNS

69. A primary server loads all information from the
a. IP File
b. Disk File
c. Host File
d. Host Server
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Disk File

70. In Domain Name Space (DNS), when the Internet was small, mapping was done by using a
a. IP File
b. Host File
c. Host IP
d. Host Server
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Host File

Page 7 of 10