A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

51. In Domain Name System (DNS), the well known port 53 provides the services of
a. UDP
b. TCP
c. ICMP
d. Both a and b
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Both a and b

52. New domains can be added to DNS through a
a. Query
b. Registrar
c. Domain
d. Response
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Registrar

53. FQDN stands for
a. Filled Quality Domain Name
b. False Quality Domain Name
c. Fully Qualified Domain Name
d. First Qualified Domain Name
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Fully Qualified Domain Name

54. The xxx.yyy.net is a
a. PQDN
b. FQDN
c. DDNS
d. All of them
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).PQDN

55. A supporting program that is used by other programs such as e-mail is called
a. DNS
b. SMTP
c. IP
d. Server/Client
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).DNS

56. In DNS the solution to problems is to distribute the information among many computers known as
a. DNS Client
b. DNS Server
c. DNS Provider
d. DNS Recipient
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).DNS Server

57. The country domains section uses two-character country
a. Generations
b. Abbreviations
c. Notations
d. Zones
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Abbreviations

58. A registrar first verifies that the requested domain name is unique and then enters it into the DNS
a. Database
b. Servers
c. Domains
d. Protocol
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Database

59. In Domain Name System (DNS), a contiguous part of the entire tree is called
a. Host
b. Server
c. Domain
d. Zone
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Zone

60. To register, the organization needs to give the name ofits server and the IP address of
a. Server
b. Clients
c. Zones
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Server

Page 6 of 10