A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. The name of the domain is the domain name of the node at the top of the
a. Sub Tree
b. Main Tree
c. Leaf Node
d. Bottom Tree
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Sub Tree

42. The domain, which is used to map an address to a name is called
a. Generic Domains
b. Inverse Domain
c. Main Domains
d. Sub-Domains
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Inverse Domain

43. The term that define registered hosts according to their generic behavior, is called
a. Generic Domains
b. Main Domains
c. Super-Domains
d. Sub-Domains
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Generic Domains

44. The DNS client adds the suffix atc.jhda.edu. before passing the address to the
a. DNS Client
b. DNS Server
c. DNS Label
d. DNS Recipient
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).DNS Server

45. The well-known port used for encapsulation by the server is
a. Port 7
b. Port 23
c. Port 53
d. Port 67
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Port 53

46. Each node in the tree has a
a. Primary Name
b. Domain name.
c. DNS tree
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Domain name.

47. The Two types of records are used in DNS those are
a. Question Record
b. Answers Record
c. Resource Record
d. Both a and c
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Both a and c

48. In Domain Name, a full domain name always ends up at
a. 1 Node
b. 2 Nodes
c. 0 Node
d. Null Node
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Null Node

49. Domain Name System (DNS), is a protocol that can be used in different
a. Layers
b. Categories
c. Platform
d. Stages
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Platform

50. In the Internet, the domain name tree is divided into three
a. Different Stages
b. Different Layers
c. Different Parts
d. Different Sections
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Different Sections

Page 5 of 10