A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. The ____________ domain section uses two-character country abbreviations.
a. generic
b. country
c. inverse
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: country domain section

32. The _________ domain is used to map an address to a name.
a. generic
b. country
c. inverse
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).inverse

33. In __________ resolution, the resolver expects the server to supply the final answer.
a. iterative
b. recursive
c. straight
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).recursive

34. In __________ resolution, the server returns the IP address of the server that it thinks can resolve the query.
a. iterative
b. recursive
c. straight
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).iterative

35. In the domain name chal.atc.fhda.edu, _______ is the least specific label.
a. chal
b. atc
c. edu
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).edu

36. In the domain name chal.atc.fhda.edu, _______ is the most specific label.
a. chal
b. atc
c. fhda
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).chal

37. A host with the domain name pit.arc.nasa.gov. is on the _______ level of the DNS hierarchical tree. (The root is level one.)
a. third
b. fourth
c. fifth
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).fifth

38. A pointer query involves the _______ domain.
a. inverse
b. reverse
c. root
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).inverse

39. DNS can use the services of ________ using the well-known port 53.
a. UDP
b. TCP
c. either (a) or (b)
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).either (a) or (b)

40. DNS can be pictured as an inverted hierarchical tree structure with one root node at the top and a maximum of
a. 128 Levels
b. 129 Levels
c. 130 Levels
d. 131 Levels
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).128 Levels

Page 4 of 10