A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. If a label is not terminated by a null string, it is called a __________.
a. PQDN
b. FQDN
c. SQDN
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).PQDN

22. A _________ is a subtree of the domain name space.
a. label
b. name
c. domain
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).domain

23. What a server is responsible for or has authority over is called a _________.
a. domain
b. label
c. zone
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).zone

24. A _______ is a server whose zone consists of the whole tree.
a. domain server
b. zone server
c. root server
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).root server

25. A ________ server loads all information from the disk file.
a. primary
b. secondary
c. zone
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).primary

26. A ________ server loads all information from the primary server.
a. primary
b. secondary
c. zone
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).secondary

27. When the secondary downloads information from the primary, it is called ______ transfer.
a. domain
b. zone
c. label
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).zone

28. In the Internet, the domain name space (tree) is divided into _______ different sections:
a. three
b. two
c. four
d. five
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).three

29. The _______ domains define registered hosts according to their generic behavior.
a. generic
b. country
c. inverse
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).generic

30. The first level in the generic domains section allows ______ possible labels.
a. 10
b. 12
c. 16
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).none of the above

Page 3 of 10