A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. The domain name system is maintained by
a. distributed database system
b. a single server
c. a single computer
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).distributed database system

12. Which one of the following is not true?
a. multiple hostnames may correspond to a single IP address
b. a single hostname may correspond to many IP addresses
c. a single hostname may correspond to a single IP address
d. none of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).a single hostname may correspond to a single IP address

13. In a _______ name space, a name is assigned to an address. A name in this space is a sequence of characters without structure.
a. flat
b. hierarchical
c. organized
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).flat

14. In a _________name space, each name is made of several parts.
a. flat
b. hierarchical
c. organized
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).hierarchical

15. To have a hierarchical name space, a ______________ was designed.
a. domain space
b. main name
c. domain name space
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).domain name space

16. In the DNS, the names are defined in ___________ structure.
a. a linear list
b. an inverted-tree
c. a graph
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).an inverted-tree

17. Each node in the tree has a _______, which is a string with a maximum of ___ characters.
a. label; 127
b. name; 255
c. label; 63
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).label; 63

18. The root of the DNS tree is _______.
a. a string of characters
b. a string of 63 characters
c. an empty string
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).an empty string

19. A full domain name is a sequence of labels separated by ________.
a. semicolons
b. dots
c. colons
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).dots

20. If a label is terminated by a null string, it is called a __________.
a. PQDN
b. FQDN
c. SQDN
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).FQDN

Page 2 of 10