A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. In RPC (remote procedure call), while a server is processing the call, the client is blocked
a. unless the client sends an asynchronous request to the server
b. unless the call processing is complete
c. for the complete duration of the connection
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).unless the client sends an asynchronous request to the server

12. An RPC application requires
a. specific protocol for client server communication
b. a client program
c. a server program
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d). all of the above

13. RPC (remote procedure call) is used to
a. establish a server on remote machine that can respond to queries
b. retrieve information by calling a query
c. both a and b
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).both a and b

14. The local operating system on the server machine passes the incoming packets to the
a. server stub
b. client stub
c. client operating system
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).server stub

15. The WWW today is a _______ client-server service, in which a client using a browser can access a service using a server.
a. limited
b. vast
c. distributed
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).distributed

16. In remote procedure call, the client program must be bound with a small library procedure called ...................
a. Server stub
b. Marshalling
c. Client hub
d. Client stub
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Client stub

17. Stephanie is in charge of a small network and wants to make it simple but secure. Which network(s) would be the best for Stephanie to set up?
a. WAN
b. Peer-to-peer
c. Server-based
d. Master domain
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Server-based

18. Alex is required to provide information on how many people are using the network at any one time. Which network will enable him to do so?
a. Star
b. Ethernet
c. Token-Ring
d. Server-based
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Server-based

19. Which of the following is an example of a client-server model?
a. FTP
b. DNS
c. TELNET
d. All of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).All of the above

20. Networks where end user workstations are tied to LAN servers to share resources and application processing.
a. Client/Server networks
b. Internetworked enterprise
c. Information super highway
d. Business applications of telecommunications
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Client/Server networks

Page 2 of 3