A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. The documents in the WWW can be grouped into three broad categories
a. Static, double, active
b. Stateless, dynamic, archive
c. Static, domain, architecture
d. Static, dynamic, active
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Static, dynamic, active

72. To use proxy server, the client must be configured to access the proxy instead of the
a. Proxy Server
b. Target Server
c. Domain Server
d. Original Server
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Target Server

73. The protocol is the client-server program used to retrieve the
a. IP
b. Header
c. Document
d. Cache
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Document

74. The language used for writing active documents is
a. C++
b. Perl
c. java
d. Php
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).java

75. The documents that are created and stored in a server as a Fixed Content are called
a. Static Documents
b. Stateless Document
c. Active Documents
d. Dynamic Documents
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Static Documents

76. In Hypertext transaction, the formats of the request and response messages are
a. Different
b. Similar
c. Constant
d. Active
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Similar

77. In Hypertext Transaction, the term CONNECT is used for
a. Connection Generation
b. Reserved Connection
c. Connection termination
d. Active Connection
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Reserved Connection

78. In WWW and HTTP, a technology that creates and handles dynamic documents is called
a. Common Gateway Interface
b. Common Gateway Integrate
c. Common Gateway IP
d. Common Gateway Internet
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Common Gateway Interface

79. A program or a script to be run at the client site are called
a. Web Documents
b. HyperLink Documents
c. Static Documents
d. Active Documents
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (d).Active Documents

80. In World Wide Web (WWW), an electronic store (e-commerce) can use a cookie for its
a. Client Shopper
b. Server Usage
c. Server Data
d. Client Data
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Client Shopper

Page 8 of 10