A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

61. In a ___________connection, the server leaves the connection open for more requests after sending a response.
a. persistent connection
b. nonpersistent
c. both a and b
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: persistent

62. A user needs to send the server some information. The request line method is _______.
a. OPTION
b. PATCH
c. POST
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).POST

63. An applet is _______ document application program.
a. a static
b. an active
c. a passive
d. a dynamic
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).an active

64. What is the port number of the FTP ?
a. 25
b. 23
c. 20/21
d. 27960
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).20/21

65. An applet is a program written in Java on the
a. Web
b. Server
c. Domain
d. Client
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Server

66. To let the client know about the type of document sent, a CGI program creates
a. Body
b. Header
c. Borders
d. Footer
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (b).Header

67. Hyper Text Transfer Protocol (HTTP) support
a. Proxy Domain
b. Proxy Documents
c. Proxy Server
d. Proxy IP
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).Proxy Server

68. To create the Web Pages we use a term, called
a. TCP/IP
b. WWW
c. HTML
d. FTP
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).HTML

69. A browser can retrieve and run an HTML file that has embedded the address of
a. Applets
b. Language
c. HTML
d. HTTP
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (a).Applets

70. Nontextual information such as digitized photos or graphic images is not a physical part of an
a. WebPage
b. WebData
c. HTML
d. Web-document
View Answer Report Discuss Too Difficult!
Answer: (c).HTML

Page 7 of 10