A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

41. The formal protocol that defines the MTA client and server in the Internet is called ___________.
a. SMTP
b. SNMP
c. TELNET
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).SMTP

42. The process of transferring a mail message occurs in ________ phases.
a. two
b. four
c. five
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).none of the above

43. SMTP is a __________protocol.
a. pull
b. push
c. both a and b
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).push

44. The third stage in an email transfer needs a ________ protocol.
a. pull
b. push
c. both a and b
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).pull

45. The third stage in an email transfer uses a(n) ________ protocol.
a. UA
b. MTA
c. MAA
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).MAA

46. Currently two message access protocols are available: _______ and _________.
a. POP3; IMAP2
b. POP4; IMAP1
c. POP3; IMAP4
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).POP3; IMAP4

47. Which part of the mail created by the UA contains the sender and receiver names?
a. envelope
b. address
c. header
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).header

48. The MIME _______ header uses text to describe the type of data in the body of the message.
a. content-type
b. content-transfer-encoding
c. content-description
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).content-description

49. _______ is more powerful and complex than _______.
a. POP3; IMAP4
b. IMAP4; POP3
c. SMTP; POP3
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).IMAP4; POP3

50. A cookie is made by the ________ and eaten by the _________.
a. client; client
b. client; server
c. server; server
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).server; server

Page 5 of 10