A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

31. When the sender is connected to the mail server via a LAN or a WAN, we need ______________.
a. two MTA
b. two UAs and two pairs of MTAs
c. two UAs and a pair of MTAs
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).two UAs and two pairs of MTAs

32. When both sender and receiver are connected to a mail server via a LAN or a WAN, we need ___________________.
a. two UAs, two pairs of MTAs, and a pair of MAAs
b. two UAs, and two pairs of MTAs
c. two UAs, two pairs of MTAs, and two pairs of MAAs
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).two UAs, two pairs of MTAs, and a pair of MAAs

33. ________ provides service to the user to make the process of sending and receiving a message easier.
a. An MTA
b. An MAA
c. A UA
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).A UA

34. Which of the following services is not provided by a UA?
a. composing messages
b. reading messages
c. replying messages
d. all are
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all are

35. There are two types of user agents: _________ and ___________.
a. command-driven; data-driven
b. command-driven; GUI-based
c. command-based and data-based
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).command-driven; GUI-based

36. The ________ usually contains the sender address, the receiver address, and other information.
a. message
b. envelope
c. both a and b
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).envelope

37. The message contains the ________ and the __________.
a. header; envelop
b. header; body
c. envelop; body
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).header; body

38. In the Internet, the email address consists of two parts: a _______ and a _______.
a. local part; domain name
b. global part; domain name
c. label; domain name
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).local part; domain name

39. _________ is a supplementary protocol that allows non-ASCII data to be sent through email.
a. JPEG
b. MPEG
c. MIME
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).MIME

40. The actual mail transfer is done through ____________.
a. UAs
b. MTAs
c. MAAs
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).MTAs

Page 4 of 10