A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

21. For the control connection, FTP uses the __________ character set.
a. regular ASCII
b. EBCDIC
c. NVT ASCII
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).NVT ASCII

22. During an FTP session the control connection is opened _______.
a. exactly once
b. exactly twice
c. as many times as necessary
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).exactly once

23. During an FTP session the data connection is opened _______.
a. exactly once
b. exactly twice
c. as many times as necessary
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).as many times as necessary

24. In FTP, a file can be organized into records, pages, or a stream of bytes. These are types of an attribute called _______.
a. file types
b. data structures
c. transmission modes
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).data structures

25. In FTP, there are three types of _______: stream, block, and compressed.
a. file types
b. data structures
c. transmission modes
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).transmission modes

26. In FTP, ASCII, EBCDIC, and image define an attribute called _______.
a. file type
b. data structure
c. transmission mode
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).file type

27. In FTP, when we _______, it is copied from the server to the client.
a. retrieve a file
b. retrieve a list
c. a and b
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).a and b

28. In FTP, when we _______, it is copied from the client to the server.
a. retrieve a file
b. store a file
c. retrieve a list
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).store a file

29. When the sender and the receiver of an email are on the same system, we need only ___________.
a. one UA
b. two UAs
c. one UA and one MTA
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).two UAs

30. When the sender and the receiver of an email are on different systems, we need only _____________.
a. one MTA
b. two UAs
c. two UAs and one pair of MTAs
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).two UAs and one pair of MTAs

Page 3 of 10