A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

11. The Application layer in OSI is implemented in
a. NIC
b. Ethernet
c. End System
d. None
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).End System

12. Application developer has permission to decide the following on transport layer side
a. Transport layer protocol
b. Maximum buffer size
c. Both a and b
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Both a and b

13. Application layer offers _______ service
a. End to end
b. Process to process
c. Both of the mentioned
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).End to end

14. E-mail is
a. Loss-tolerant application
b. Bandwidth-sensitive application
c. Elastic application
d. None of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).Elastic application

15. Which of the following is an application layer service ?
a. Network virtual terminal
b. File transfer, access, and management
c. Mail service
d. All of the mentioned
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).All of the mentioned

16. This is a time-sensitive service
a. File transfer
b. File download
c. E-mail
d. Internet telephony
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).Internet telephony

17. _______ is the standard mechanism provided by TCP/IP for copying a file from one host to another.
a. TELNET
b. SMTP
c. TFTP
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).none of the above

18. FTP uses the services of ________.
a. UDP
b. IP
c. TCP
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).TCP

19. In FTP, the well-known port ____ is used for the control connection and the well-known port ________ for the data connection.
a. 21; 22
b. 21; 20
c. 20; 21
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).21; 20

20. In FTP, _______ is the service type used by the IP protocol because this is an interactive connection between a user (human) and a server.
a. maximize throughput
b. minimize delay
c. minimize error
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).minimize delay

Page 2 of 10