A directory of Objective Type Questions covering all the Computer Science subjects. Here you can access and discuss Multiple choice questions and answers for various compitative exams and interviews.

71. A SMTP session may include
a. zero SMTP transaction
b. one SMTP transaction
c. more than one SMTP transaction
d. all of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (d).all of the above

72. SMTP (Simple mail transfer protocol) defines
a. message transport
b. message encryption
c. message content
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).message transport

73. Which one of the following is an SMTP server configured in such a way that anyone on the internet can send e-mail through it?
a. open mail relay
b. wide mail reception
c. open mail reception
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).open mail relay

74. SMTP is used to deliver messages to
a. user’s terminal
b. user’s mailbox
c. both a and b
d. none of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).both a and b

75. When the mail server sends mail to other mail servers it becomes _____ ?
a. SMTP server
b. SMTP client
c. Peer
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).SMTP client

76. If you have to send multimedia data over SMTP it has to be encoded into
a. Binary
b. Signal
c. ASCII
d. HDB3
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (c).ASCII

77. Expansion of SMTP is
a. Simple Mail Transfer Protocol
b. Simple Message Transfer Protocol
c. Simple Mail Transmission Protocol
d. Simple Message Transmission Protocol
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).Simple Mail Transfer Protocol

78. In SMTP, the command to write recievers mail adress is written with this command
a. SEND TO
b. RCPT TO
c. MAIL TO
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).RCPT TO

79. The underlying Transport layer protocol used by SMTP is
a. TCP
b. UDP
c. Either a or b
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (a).TCP

80. Choose the statement which is incorrect incase of SMTP
a. It requires message to be in 7bit ASCII format
b. It is a pull protocol
c. It transfers files from one mail server to another mail server
d. None of the above
View Answer Report Discuss Too Difficult! Search Google
Answer: (b).It is a pull protocol